Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
0

Η ανθρώπινη επικοινωνία αποτελεί το βασικότερο πεδίο της κοινωνικής δραστηριότητας. Όμως δυστυχώς στις μέρες μας έχει πληγεί από τις ταχύτατες τεχνολογικές μεταβολές των τελευταίων δεκαετιών. Διαδίκτυο, social media, smartphones, μετασχηματίζουν τις ηθικές και τις κοινωνικές αξίες.

Όλα αυτά αποτελούν μόλις ορισμένους παράγοντες που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη διαφοροποίηση της ανθρώπινης επικοινωνίας. Και κατ’ επέκταση στη σύναψη διαπροσωπικών σχέσεων.

Η ανθρώπινη επικοινωνία (σπηλαιογραφίες, γλώσσα) αναπτύχθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια εφόσον οι άνθρωποι ένιωθαν από νωρίς αυτήν την ανάγκη.

Σήμερα η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας αφού ολόκληρη η καθημερινότητά μας εξαρτάται από αυτήν. Η επικοινωνία μεταξύ μας μπορεί να γίνει με νοήματα, με λέξεις και με γράμματα δηλαδή μπορεί να είναι νοηματική, προφορική ή γραπτή αντίστοιχα.

Η επικοινωνία όμως μπορεί να είναι και προσχεδιασμένη μέσω διάφορων συσκευών. Η τηλεόραση, το τηλέφωνο και οποιαδήποτε άλλη συσκευή μας βοηθάει να επικοινωνούμε μεταξύ μας ακόμα και σε απόσταση, είναι ένα κομμάτι μιας προσχεδιασμένης επικοινωνίας η οποία γίνεται με τη βοήθεια της τηλεπικοινωνίας.

Με την τεχνολογική ανάπτυξη έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο σήμερα επικοινωνούμε. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι έχουν ενσωματώσει στον τρόπο επικοινωνίας μέσα και εφαρμογές όπως το facebook messenger, το viber, το whatsapp με τα οποία διέπουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις σε έντονο βαθμό.

Ο θάνατος της ομιλίας: Ένα υπέροχο animation με τον τίτλο να τα λέει όλα!

Η εικόνα του νέου ανθρώπου να βρίσκεται έξω σε μία καφετερία με έναν φίλο του και οι δύο αντί να έχουν διάδραση μεταξύ τους κάθονται σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη κινητού και «τσατάρουν» δεσπόζει στις ημέρες μας. Αυτή είναι μια άσχημη εικόνα για τις ανθρώπινες σχέσεις

Όλοι σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη, πληκτρολογώντας ασταμάτητα σαν υπνωτισμένοι. Υπερβολή ή όχι… έτσι όπως πάμε, ο θάνατος της ομιλίας δεν είναι μακριά.

Δείτε παρακάτω την ταινία μικρού μήκους “Ο θάνατος της ομιλίας”:

Τέλος ο Αναστασιάδης από την Εθνική Ελλάδος

Προηγούμενο άρθρο

Μη του “φουσκώνεται” τα μυαλά με F16 γιατί θα μας βγει Καμμένος

Έπόμενο άρθρο

Μπορεί ακόμα να σας ενδιαφέρουν

Σχόλια

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας. Αφήστε το σχόλιό σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε περισσότερα... Life