0
Ένοπλη επίθεση δέχθηκε, τα ξημερώματα της Τρίτης, ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν, με συνέπεια την απαγωγή οχτώ ναυτικών, των πέντε εξ αυτών Ελλήνων, από τα 28 συνολικά μέλη του πληρώματός του. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας Έλληνας ναυτικός από εξοστρακισμό σφαίρας. Ο Έλληνας ναυτικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, πρόκειται για το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο HAPPY LADY το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, έξι ένοπλοι, βαριά οπλισμένοι, κατόρθωσαν να μπουν στο σκάφος και να απαγάγουν τους οχτώ ναυτικούς.
Απαχθέντες είναι οι πέντε Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο τραυματισμός του Έλληνα υπηκόου.
Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.
Το θέμα των διαπραγματεύσεων θα το αναλάβει η εταιρεία εκπρόσωπος της οποίας εντός των επομένων ωρών μεταβαίνει στο Καμερούν.  Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επικοινωνία από τους πειρατές, συνήθως όμως παίρνει χρόνο μέχρι να συμβεί αυτό.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

2020 Swimwear Bikini Collection Miami Swim Week

Προηγούμενο άρθρο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω των εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά

Έπόμενο άρθρο

Μπορεί ακόμα να σας ενδιαφέρουν

Σχόλια

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας. Αφήστε το σχόλιό σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε περισσότερα... Κόσμος