0
Νέο κάλεσμα-πρόκληση προς τον Τζέρεμι Κόρμπιν να «ανδρωθεί» και να συναινέσει στην πρότασή του για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, απηύθυνε με δήλωσή του το μεσημέρι ο Μπόρις Τζόνσον.
Όπου ανάφερε χαρακτηριστικά,

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αυτό το κοινοβούλιο απλά κάθεται χωρίς να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να καθυστερεί το Brexit, παρατείνοντάς το με καθυστέρηση επί καθυστέρησης επί τριάμισι χρόνια. Και νομίζω ότι για να έχουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων κάποια αξιοπιστία ως προς την υλοποίηση του Brexit, πρέπει τώρα να δεσμευθούν σε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου. Για αυτό πιέζουμε»
Ο κ. Τζόνσον χρειάζεται τις ψήφους των Εργατικών βουλευτών για να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών κατόπιν κυβερνητικής πρότασης.
Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος επανέλαβε τη θέση ότι για να δώσει τη συγκατάθεσή του για εκλογές θα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα no deal.
Στελέχη του κόμματος του κ. Κόρμπιν άφησαν να εννοηθεί ότι ακόμα και η τρίμηνη παράταση του Brexit που αναμένεται να δώσουν την άλλη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ίσως να μη θεωρηθεί επαρκής χρόνος για την οριστική αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία.
Πάντως η Κυβέρνηση διαρρέει δεξιά και αριστερά ότι οι Εργατικοί αποφεύγουν τις εκλογές είτε γιατί πολλοί βουλευτές θέλουν να εξασφαλίσουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα, είτε γιατί ηγεσία και βουλευτές φοβούνται τις αρνητικές για αυτούς δημοσκοπήσεις.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπασκόνια

Προηγούμενο άρθρο

Η ευγνωμοσύνη του πατέρα του μικρού Ραφαήλ για τον ανώνυμο κόσμο

Έπόμενο άρθρο

Μπορεί ακόμα να σας ενδιαφέρουν

Σχόλια

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας. Αφήστε το σχόλιό σας.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε περισσότερα... Κόσμος