0

Από την Πρωτοχρονιά θα αρχίσουν οι νέες μητέρες να βλέπουν στον λογαριασμό τους το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση – για τη συγκεκριμένη δαπάνη έχει εγγραφεί κονδύλι από το υπουργείο οικονομικών ύψους 123.000.000 ευρώ.

Η κρίση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα ανάγκασε την κυβέρνηση να δώσει αυτό το βοήθημα έτσι ώστε τα νέα ζευγάρια να έχουν ένα ποσό για τα πρώτα έξοδα της γέννας.

Το 2018 οι γεννήσεις στη χώρα μας έφτασαν μόλις τις 87.000, δηλαδή 34.000 λιγότερες από τους θανάτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», εξετάζεται το ποσό για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να μην καταβάλλεται εφάπαξ, αλλά σε δόσεις. Η πρώτη δόση σχεδιάζεται να δίνεται με τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα.

Θα θεσπιστεί εισοδηματικό κριτήριο εξαίρεσης των νέων γονιών με το υψηλότερο εισόδημα. Ήδη, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από το επίδομα θα εξαιρείται το 10% των πολιτών με το υψηλότερο εισόδημα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρούνται οι οικογένειες που εμφανίζουν ετήσιες αποδοχές πιθανότατα άνω των 40.000 ευρώ.

Το υπουργείο οικονομικών θα δώσει ακόμα άλλα 12.000.0000 ευρώ για την μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Πρεμιέρα σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Προηγούμενο άρθρο

Επισκέφτηκε την μονάδα του ΚΕΘΕΑ Πάτρας ο Τσίπρας

Έπόμενο άρθρο

Μπορεί ακόμα να σας ενδιαφέρουν

Σχόλια

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας. Αφήστε το σχόλιό σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε περισσότερα... Κοινωνία